Zabytkowa część
400-letniego Spichlerza
Nowoczesna część
yachtingowa
Restauracja Hotelu Gdańsk zaprasza na wyjątkową podróż kulinarną, łączącą regionalne tradycje z nowoczesnym fine diningiem. Menu oferuje bogaty wybór – od klasycznych przekąsek do piwa, przez wyrafinowane przystawki, aż po wyśmienite dania główne, takie jak tradycyjna kaczka gdańska czy ekologiczny łosoś. Wyjątkową atmosferę podkreśla historyczny charakter miejsca oraz bliskość malowniczej Odry. Zanurz się w smakach Gdańska i ciesz się niezapomnianymi doznaniami w klimatycznej restauracji.
Wyborne przekąski do piwa – idealne na wspólne chwile!
Fried cheese with cranberry
Pretzel with cheese
Chicken wings with honey hot BBQ sauce
Onion rings with sriracha mayo
skrzydełka, frytki, frytki z batatów, ser smażony, żeberka, krążki cebulowe, ostre zapiekane serki, coleslaw
Board of beer snacks for 4 people
chicken wings, chips, sweet potato chips, fried cheese, ribs, onion rings, spicy baked cheese, coleslaw
Przystawki, które rozpieszczą podniebienia każdego gościa!
z domowymi ogórkami kiszonymi, pieczywo
Homemade lards 3 types
with homemade pickels, bread
z grzybami marynowanymi, cebulą, ogórkiem kiszonym i sosem aioli, pieczywo
Beef tenderloin tartare
with marinated mushrooms, onion, pickles and aioli sauce, bread
z ziemniakami, cebulą i pietruszką, pieczywo
Herrings in sour cream
with potatoes, onion and parsley, bread
z zasmażaną białą kapustą i musztardą, pieczywo
Grilled „Old Gdańsk” sausages
with cabbage and mustard, bread
podawane z marynowanymi grzybami, kaparami, oliwkami, parmezanem i oliwą truflową, pieczywo
Beef tenderloin carpaccio
with marinated mushrooms, capers, olives, parmesan and truffle oil, bread
ze świeżą papryczką chili i czosnkiem, pieczywo
King prawns
grilled with chili, garlic and butter sauce, bread
kompozycja ekologicznych serów, domowych wędlin wraz ze smalcem, ogórkami kiszonymi i pieczywem
Brovarnia board for 4 people
selection of organic cheeses, handmade cooked meats, lard, pickles and bread
Dania główne, które łączą tradycję i finezję smaku w każdej porcji!
z sosem demi-glace i sezonowymi dodatkami
Filet Mignon steak
with demi-glace and seasonal accompaniments
z kopytkami, modrą kapustą i sosem żurawinowym
Half of traditional gdańsk duck
with potato dumplings, red cabbage and cranberry sauce
z mizerią i ziemniakami w mundurku z koperkiem
Traditional Polish pork schnitzel
with cucumber salad and jacket potatoes
z frytkami z batatów, fasolką szparagową, sosem bazyliowym, baby marchewką, rzodkiewką arbuzową
Ecological Jurassic Salmon
with sweet potato chips, green beans, basil sauce, baby carrots, watermelon radish
z sałatką colesław i pieczonym ziemniakiem faszerowanym
BBQ ribs
with coleslaw salad and stuffed jacket potatoes
z serem cheddar, warzywami, jalapeńo i frytkami
Beef burger
with cheddar cheese, vegetables, jalapeńo and chips
z truflą i parmezanem
Pasta trofie „al tartufo”
with truffle and parmesan
z zasmażaną białą kapustą oraz ziemniakami z koperkiem
Beer & honey pork hock baked in beer
with fried white cabbage and potatoes
Słodka podróż przez znajome smaki
z kremem patissiére, słonym karmelem i gałką lodów waniliowych
Blueberry tart
with creme pétissiére, salted caramel and vanilla ice-cream
podawane z lodami waniliowymi i domową konfiturą
Apple crumble
with a scoop of ice-cream and homemade confiture
z białą czekoladą, mascarpone i musem z marakui
Cheescake
with white chocolate, mascarpone and passionfruit mousse
z kruszoną bezą, owocami i sosem owocowym
Ice-creams
with crushed merringue, fresh fruits and fruit sauce
Coś lekkiego
mix satat, grillowane warzywa, brzoskwinia, kurczak, oliwki, pomidor, ogérek, sos vinaigrette
Chicken salad
mix salad leaf, grilled vegetables, peach, chicken, olives, tomato, cucumber, vinaigrette
baby szpinak, kozi ser, buraki, orzechy, pomarańczowy dressing
Goat cheese salad
baby spinach, goat cheese, beetroots, nuts, orange dressingng
Ciepłe i rozgrzewające dania
Soup of the day – ask staff
Tomato cream with parmesan
Traditional Polish sour soup with weisswurst, egg, mushrooms served in a bread loaf
Klasyki polskiej kuchni
z ziemniakami i cebulą zasmażaną na boczku (6 szt.)
Homemade dumplings
with curd cheese, potatoes grease and bacon (6 pcs.)
z sosem śliwkowym i podgrzybkami (6 szt.)
Homemade dumplings with goose
served with dried plum sauce and wild mushrooms (6 pcs.)
Proste, smaczne i mniejsze porcje
z pomidorami i parmezanem
Pasta papardelle
with tomatoes and parmesan
z frytkami i surówką z marchewki i jabłka
Chicken strips
with chips with carrot and apple
Zamów online z dowozem
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.
Rezerwuj online
Kontakt i zamówienia
Godziny otwarcia
Hotel Gdańsk
Centrum konferencyjne
Gastronomia
Santai Bali Med SPA
Masaże
Rytuały na ciało i twarz
Zabiegi medycyny estetycznej
Rezerwacja
Dział konferencji
Brovarnia
Rezerwacja SPA
+ 58 300 17 08
00 48 798 964 028
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Hotel Gdańsk Brovarnia Sp. z o.o, ul. Chopina 6, 81-752, Sopot Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .