Europa i Świat w kuchni

Fiesta de Siesta,

czyli latynoskie klimaty w Brovarni i Restauracji Hotel Gdańsk!

W maju w Restauracji i Brovarnii Hotelu Gdańsk królowały klimaty latynoskie, które były doskonałym uzupełnieniem atmosfery południowej Siesty, która jak co roku gości w tym czasie, w Gdańsku w okolicach Motławy.

W menu było jak na południu kontynentu: kolorowo, smacznie i różnorodnie. Podczas FIESTA DE SIESTA we wnętrzach Restauracji i Brovarnii poczuć się było można jak w jednej z gwarnych restauracji południa. Nie zabrakło muzyki i scenografii, która przeniosła nas do klimatycznych zakątków Hiszpanii, Portugalii czy krajów Ameryki Południowej.

 

Sukces Wieczoru Greckiego w Restauracji Hotel Gdańsk

W ramach cyklu „Europa w kuchni”, 16 marca w Restauracji Hotel Gdańsk miał miejsce kolejny wyjątkowy wieczór - tym razem Wieczór Grecki.  Podczas tego wydarzenia goście restauracji mieli okazję spróbować greckich specjałów przygotowanych w formie wspaniałego bufetu oraz serwowanych ze stacji live cooking ,przez naszego Szefa Kuchni Piotra oraz rodowitego Greka, Pana Theofanisa. Goście wieczoru wychwalali tradycyjną grecką moussakę, souvlaki, klopsiki z baraniny kaftadakia, grillowanego dorsza – bakalieros tigenitos, jagnięcinę w sosie z czerwonego wina, czy też wyśmienite ciasto filo.

Tego wieczoru Restauracja Hotel Gdańsk zamieniła się w grecką tawernę również dzięki tematycznemu wystrojowi i greckiej muzyce na żywo. Oprócz wyśmienitych potraw, przygotowanych na bazie najlepszych greckich produktów, goście mieli możliwość degustacji greckich trunków i win.

Po sukcesach Wieczoru Toskańskiego i Wieczory Greckiego, już niebawem zaprosimy Państwa na kolejny wyjątkowy wieczór kulinarny w Restauracji Hotel Gdańsk. Szczegóły wkrótce!

 

Wieczór Toskański i początek kulinarnego cyklu w Restauracji Hotel Gdańsk

W Hotelu Gdańsk i Brovarni Gdańsk rozpoczęliśmy cykl „Europa w Kuchni”, w którym będziemy gościć znanych, ciekawych kucharzy Europy. Cykl, który pozwoli mieszkańcom Trójmiasta poznać kulinarne smaki Europy tu - w Gdańsku.

Pierwszym Szefem Kuchni, który przez tydzień współpracował z naszym zespołem i zgłębiał z nami tajniki włoskiej kuchni, jest Pan Leonardo Grazzi. Pochodzący z Toskanii kucharz, znany jest z organizowania przyjęć i ślubów na zamówienie, a także prowadzenia pokazów gotowania kuchni regionalnej w tzw. „Tuscan farmhouse”.

Leonardo Grazzi gotował dla mieszkańców Trójmiasta w piątek 25 stycznia, podczas imprezy „Wieczór Toskański“. Bufety obfitujące dania toskańskie i live cooking, degustacja win regionu, muzyka na żywo prosto z Włoch i specjalny wystrój sprawiły, że tego wieczoru w środku zimy przenieśliśmy się do gorącej Toskanii!

 

Oferty specjalne

Zaplanuj swój pobyt w Hotelu Gdańsk dostając więcej za mniej

Obiady weselnew Restauracji Hotel Gdańsk

oferta specjalna
Wyjątkowy dzień wymaga wyjątkowej oprawy, o którą w Restauracji Hotel Gdańsk dbamy z największym przywiązaniem do szczegółów...

Więcej

Komuniew Restauracji Hotel Gdańsk

oferta specjalna
Serdecznie zapraszamy do zorganizowania przyjęcia komunijnego w naszej Restauracji Hotel Gdańsk...

Więcej

Chrzcinyw Hotelu Gdańsk Boutique

oferta specjalna
Zapraszamy do organizacji w Hotelu Gdańsk wyjątkowego przyjęcia z okazji Chrzcin...

Więcej
Zobacz wszystkie oferty
Hotele GdańskHotelHotel GdańskHotelTwitterInstagram